Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2010 16:42 - За "Посещение на млада дама" на ДТ"Гео Милев"
Автор: ulianas Категория: Изкуство   
Прочетен: 1390 Коментари: 0 Гласове:
0



image„Посещение на млада дама” е новото заглавие в афиша на Драматичен театър „Гео Милев”-Стара Загора. Една постановка, създадена преди 13 години като частна – сега се „одържавява” и екипът и я подарява на зрителите в нова стилистика.
Постановката е дъхава и стопляща. Посланията и – чисти и хубави. Действа на организма като чаша билков чай с мед. Безхитростен, без високи претенции за класа, но живителен чай в лютата зима.
Видяното на сцената докосва дълбоко навътре хората със стаж в брачния живот от около и над 10 години / което си е цяло постижение в днешно време!/. Напомня, че двама души може да се срещнат по различни начини и да живеят невинаги щастливо, но ако са решили да е за дълго – ще е непременно дълбоко откъм страсти и непременно заслужаващо си. Че животът в семейство си струва и че емоциите, които носи – нямат еквивалент, няма откъде да си ги доставиш .
Елена Азалова и Христофор Недков /Фори/ са един чудесен семеен и сценичен тандем. Заслужава си да гледате постановката и се оставите безропотно да ви въвлекат в различните ситуации от типа „как животът среща двама души”. Ще почувствате енергията на младостта и как тогава няма нужда от много обяснения, защото нагонът е по-важен. Ще минете през насищането с многото, жаждата за още и още и през единственото, което ни връхлита и е толкова силно, че няма накъде да се мърда. На сцената ще видите и мъжът-простак /който вирее масово по нашите ширини/, обаче заради Фори му прощаваме и си обещаваме, че ние не сме такива и няма да правим повече така. Ще видите как се спасяваме един друг, разменяме си ролите, бягаме и оставаме, искаме и мразим – в тесния, но скрепен здраво кръг на двойката, на двете хванати ръце…
Внимавайте уважаема публико, защото двамата отсцената може да ви поканят на гости при тях, ще ви питат разни работи, ще ви почерпят и даже може и да се върнете с бутилка вино като награда за най-интересен отговор. Най-хубавото е, че ще ви се иска да я изпиете с човек, когото обичате и искате да е дълго до вас. Най-хубавото е, че ще поискате да кажете на някого /и ще намерите веднага/ хубавите думи, за които отдавна не сте намерили повод. Най-хубавото е, че без болка ще си спомните много неща и че споменът отново ще ви носи надежда.
Например аз си спомних годината, в която е създаден „Посещение на млада дама” - зимата на 1996 година. Това беше страшна зима. В началото на годината се роди моят син и имаше надежда, а в краят и –отчаянието беше толкова силно, че ме питаха с болка „Как се реши да имаш още едно дете?!”. Тръпки ме побиват още от този въпрос.
Сега всичко живо тръби за криза, но бебета се раждат и то повече. И така и трябва да бъде. Елена и Фори казват същото със спектакъла – ако си мислите, че е лесно на една двойка – не е и няма да бъде. Но си струва и наградата е голяма. А отчаяние не бива да има. Важното е да има с кого смислено да преживееш живота си.
И да сте си най-верните свидетели един на друг – че нито един миг на нито един от двама ви не е минал напразно.

Уляна Кьосева


Тагове:   дама,   млада,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ulianas
Категория: Лични дневници
Прочетен: 297816
Постинги: 74
Коментари: 52
Гласове: 180
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031