Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2010 14:23 - Първа самостоятелна изложба на Юлия Славова
Автор: ulianas Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2992 Коментари: 0 Гласове:
0



imageЗа Юлка и престрашаването

Най-после познатата и обичана от мало и голямо Юлия Славова /преподавател по изобразително изкуство в СОУ”Васил Левски”/ се престраши за самостоятелна изложба от рисувана коприна, която се открива утре /23 февруари/ в 17,30 ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески”.
Юлия е един от най-разпознаваемите и активни учители в Стара Загора. Освен в училище, тя ограмотява и съзаклятничи в името на изкуството и с малките си питомници от Школата по приложни изкуства в Общински детски център. Възпитаничката на националната Художествена академия, специалност „Текстил и облекло” в последните 6 години има непреодолимо влечение към темата за родните кукери. Затова и първата и изложба от рисувана коприна се казва „Маски и ликове” и от поканата гледа един страховит кукер. Сигурно точно като обратното на открития и характер, Юлия е привлечена от темата за маските, за скритото, за изкуството на скриването. Тук съм убедена, че ще тя ме опровергае - всеки творец минава през различни периоди.
Още от завършването си обаче, та до днес, за Юлия Славова най-характерният и перманентен период е ...шареният! Шарено с цветовете на родопската престилка. Юлия, родената на брега на р.Дунав севернячка обича най-много тези цветове, родопските. Това е то националният глобализъм!
Още като абсолвент в Академията, Юлия прави дипломната си работа – тъкан килим за детска стая, тъкани тъкани и промишлени тъкани /последните са се продавали даже успешно в култовите магазини за дамска мода „Валентина” на ЦНСМ/! Но тъканият килим и то точно за детска стая, детското, децата – е вечното вдъхновение на Юлия. Не само майка на две хубави деца, но и вечно сред деца и тя самата – талантливо поотраснало дете с ясни очи.
Утре ученици, учители и приятели на Юлия Славова – ще изразим своето хубаво чувство към сърцатия човек и преподавател. Досега Юлия заставаше винаги редом до и често зад своите талантливи ученици. Сега ще застане категорично пред – своите дузина рисувани коприни. Ние знаем, че Юлка ще се вълнува – тя си е такава! И от сърце и честитим в аванс престрашаването и и желаем нови и нови подобни самостоятелни „волности”!

Уляна Кьосева




Тагове:   изложба,   Юлия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ulianas
Категория: Лични дневници
Прочетен: 298341
Постинги: 74
Коментари: 52
Гласове: 180
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930