Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2012 19:21 - Сандип Йоги в Йога-център "Шакти", Стара Загора
Автор: ulianas Категория: Новини   
Прочетен: 3070 Коментари: 0 Гласове:
1



Любовта е не да вземаш, а да даваш
Със специална огнена церемония бе „осветена” залата на емблематичния старозагорски Йога-център „Шакти” през миналата седмица. Ритуалът бе извършен от госта на клуба Сандип Йоги, ученик на прочутия йога Свами Дев Мурти. С огън, полят с маслото „гхи” и посипван с билки /родни/, всички присъстващи получиха защита за себе си, здраве и просветление. Хаван се нарича специалната пречистваща церемония, която е позната в различни форми на повечето древни цивилизации и се смята за основа на жертвоприношенията в огъня, курбаните, паленето на свещи и кандила в храмовете и дома, прескачане на огъня и събиране около него. По време на церемонията човек символично жертва негативните мисли, емоции и натрупвания, които е събрал, и те изгарят в огъня.
Гледащи право и дълбоко навътре в теб очи, много гъста и дълга брада и мустаци и с традиционните си индийски дрехи, Сандип Йоги бе атрактивна фигура из улиците на полузаспалия от жегите град. Рано сутринта в четвъртък гостът се разходи из Аязмото, както и на следващия ден, за да разгледа Зоологическата градина. Той води занимания по физическа и Крия йога в клуб „Шакти”, имаше беседа за очистващите техники , за различните видове дишане, всеки от желаещите и подготвените получи от Сандип Йоги лична мантра – за физическо и умствено здраве, късмет и упование.
С какво може да ме впечатли този, поредният от йогите, така често идващи насам /е, не толкова често в Стара Загора/ – може да се запита по-агресивният „западен тип” човек във Вас,/когато „източният” си почива/?
На 29 години, един почти младеж, да постигне високо просветление, заедно с подходящо светско образование, да преподава, помага и увлича хиляди хора – нима е малко? Разбира се, тези постижения не могат да се сравнят с Джип Чероки и ежегодни круизи и островни дестинации, за които повечето от връстниците му тук мечтаят, а някои имат възможността на постигнат.
Чистата сила, само да бъдеш близо до Сандип Йоги – моментално и безпрепятствено се стича в теб. Тя със сигурност се усеща и от скептиците, които обаче няма да си признаят за нищо на света. Еднаквите вибрации са пътят да установиш връзка с човек с такава духовност, но младият мъж може да разговаря и с хора без подготовка и нагласа. Защото улавя търсещия дух – безпогрешно.
Какво е Вашето усещане за България, Сандип Йоги?
Аз съм втори път във вашата страна. Моята мисия е да давам духовна любов, моят учител е Свами Дев Мурти. Той е забележителен човек, лекувал е много хора от много болести, вършил е значима социална работа. Искам да помагам хората да осъзнаят себе си чрез йога. Хората тук ме зареждат , дават ми много любов и радост. В клуб „Шакти” усетих много хубава енергия, хубави емоции.
Какво от делото на Свами Дев Мурти продължавате сега с Вашата работа в едноименната фондация, основана в София?
Занимавам се освен с преподаване на йога и със социална работа. Уча студенти, дори полицаи на справяне със стреса и подобряване качеството на живота им. Да, много полицаи идват на консултации.
Не мога да повярвам за полицаите…
Защо, стресът в тяхната професия е много, много голям. Нужно е да се снижи нивото му и хората търсят помощ.
Как Ви изглеждаме българите?
Смятам, че имате голям потенциал, че сте честни като цяло, внимателни и учтиви, че се интересувате от духовността, от самоусъвършенстването, от различни теми. Не ви възприемам като бедни – българите. Вие така мислите за себе си. Аз виждам, че имате работа, коли, жилища, че се храните добре /особено харесвам шопската салата/. Вие не сте бедни хора. Имате чиста вода, която може да пиете от чешмите, това е такова богатство. Казали сте го много хубаво в пословицата „Чиста водица-мирна главица” /изрича я на български-бел.авт/. Пийте повече вода и умът ви ще е чист и мислите ще са чисти.
Не бива да имате много желания – те водят след себе си много болести. Контролирайте желанията си, това мога да ви посъветвам. Не познавам политиката тук, политиците и стандартът ви на живот изцяло, валутите на Индия и България са близки, това разбрах. България не е бедна страна. Имате голям потенциал, всеки от вас притежава потенциал да направи нещо ново, но без да се избутвате и блъскате. Нека бъдем човешки същества, да излъчваме с поведението си любов. Много е хубаво връзката между мъж и жена да е дългосрочна, да живеят до смъртта си заедно. Това е най-хубавото – да дадете през съвместния си живот необходимото уважение един към друг, да засвидетелствате любов. Защото любовта е не да вземате, а да давате. Така се преодолява и проблема с егото.
/бел.автора – всички герои, участващи в този материал са истински и имената им не са сменени. Хората, които се занимават с йога не са нито чуждопоклонници, нито секта. Ритуалите не са магии, нито йогата е факирство. Нарича се – себеусъвършенстване, самоукрепване, себенадграждане, сътворяване – на най-доброто от самия себе си. А за тези, които съжаляват и с право, че са изпуснали срещата със Сандип Йоги – може да го намерите в центъра на Свами Дев Мурти, открит в София, България/

Уляна Кьосева
в."Старозагорски новини"




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ulianas
Категория: Лични дневници
Прочетен: 298420
Постинги: 74
Коментари: 52
Гласове: 180
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930